Escola

VIATGE DE FINAL DEL CICLE DE 2N DE BATXILLERAT

Durant els dies anteriors a Setmana Santa els alumnes de 2n de batxillerat van poder gaudir del viatge de final de cicle que es va fer a Cantàbria, Astúries i el País Basc.

Per aprofitar-ho bé vam sortir ben aviat el dilluns amb destí a Saragossa on, tot i el fred i la nevada que va caure, vam visitar la basílica del Pilar i el centre de la ciutat. Després vam continuar camí cap a Suances, municipi de Cantàbria on teníem l`hotel, parant abans a Calahorra, on també vam fer un volt. 
La següent jornada la vam dedicar a fer el descens pel riu Deva, activitat que va resultar molt divertida i en la qual vam poder fer el recorregut fins a la desembocadura del riu, gaudint del bon temps i del paisatge tan meravellós i autèntic alhora. Per la tarda vam aprofitar per passejar per Llanes, conèixer Suances i visitar les seves platges i els llocs més destacats d`aquesta població. 
L’ endemà vam anar al Congost de la Hermida i a Fuente Dé, on vam agafar el telefèric que ens va portar fins al cim dels Pics d’ Europa – a més de 1800m.- on vam gaudir de la neu i del fabulós paisatge. Per la tarda vam visitar les Cuevas del Soplao, considerades una de les grans meravelles de la geologia, amb les seves nombroses estalactites, estalagmites, colades, perles de les cavernes… 
El dijous vam visitar Santillana del Mar, municipi declarat conjunt històric-artístic i conegut pels seus tresors arquitectònics com la Colegiata de Santa Juliana i els seus palaus i cases nobles. Seguidament vam visitar el museu d’ Altamira on vam poder admirar la reproducció de les famoses pintures rupestres de la que és considerada la Capella Sixtina de l’ art quaternari. Després vam anar el Parque de la Naturaleza de Cabárceno, un espai natural poc convencional, en el qual variades i nombroses espècies animals viuen a l’ aire lliure i en un entorn natural molt semblant al seu hàbitat real. 
Ja el divendres vam dedicar-lo a visitar San Sebastián-Donosti, on vam passejar pels seus indrets més emblemàtics, com la Playa de la Concha, i vam gaudir de la bona cuina vasca. Finalment vam iniciar el camí de tornada plens de nombrosos records i de bones sensacions, perquè vam aprofitar cada jornada intensament, vam visitar i conèixer nous indrets, ens vam divertir i vam conviure en harmonia.
És una experiència que perdurarà entre tots nosaltres i que ens deixa un bon record d’ un viatge entranyable i molt emotiu.