Escola

JORNADA MUNDIAL DELS MIGRANTS I REFUGIATS

El passat diumenge dia 24 de gener es va celebrar la Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats.

Aquesta jornada ha estat una mostra diocesana de reconeixement per les comunitats formades per persones nascudes fora del nostre país i que, algunes  des de fa anys, conviuen amb nosaltres, així com una mostra de la nostra solidaritat amb les persones que truquen a les portes del Vell Continent, tot buscant refugi.
La Trobada Diocesana, que va tenir per lema “Sóc a la porta i truco. M’acolliràs? Siguem testimonis d’esperança”, i que va tenir lloc a la Parròquia de Sant Paulí de Nola, va estar presidida per l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Senyor Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona.
La FENI (Família Extensiva de Nazaria Ignacia) va participar-hi activament i va estar encapçalada per les germanes Missioneres Creuades de l’Església, les quals ja porten 53 anys al Barri Besòs acompanyant i ajudant moltes de les famílies que hi arriben.
Les activitats van estar organitzades pel col·lectiu “Caminem junts en la diversitat”.
Després de l’acolliment i presentació, l’Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va celebrar l’Eucaristia, en la qual ens va recordar les paraules del Papa Francesc quan ens diu «La terra és la casa comuna». Això no ho hem d’oblidar perquè, siguem on siguem, és casa nostra. I “En l’arrel de l’Evangeli de la misericòrdia, la trobada i l’acolliment de l’altre s’entrecreuen amb la trobada i l’ acollida de Déu: Acollir l’altre és acollir Déu en persona.”
Tot seguit van gaudir d’un dinar de germanor on van compartir menjars diferents, parlars diferents, i valors comuns: amor i acollida. Desprès d’una dinàmica i joc teatral, la jornada va finalitzar amb una pregària motivadora del lema de la jornada.

Per a les Missioneres Creuades de l’Església, aquesta jornada va acabar amb l’alegria de rebre a Monsenyor Omella a casa seva i poder compartir amb ell les seves joies i els seus neguits, trobant en les seves paraules de recolzament, les forces renovades necessàries per “continuar endavant, sempre endavant”, tal i com la seva Mare Fundadora, Beata Nazaria Ignacia March Mesa, les anima a baixar al carrer cada dia.