Escola

FIRST ESO. SECOND DAY IN THE ENGLISH STAGE.

Els 1rs d’ESO han marxat de colònies! Com a novetat d’aquest curs escolar, els alumnes de 1r d’ESO tenen l’oportunitat de practicar i ampliar el seu anglès mitjançant el programa “The Big Adventure” de La Granja (Santa Maria de Palautordera), unes colònies que combinen activitats d’aventura per treballar habilitats i competències emocionals que afavoreixin la cohesió de grup, amb la pràctica oral de la llengua estrangera, la qual esdevindrà un factor clau per superar reptes personals i eixamplar els canals de comunicació. 

ACTIVITATS DEL 1r DIA
El pont de la comunicació
Aquesta activitat dóna l’oportunitat d’entrenar la comunicació positiva en  anglès entre els alumnes. El pont és un vehicle gràfic molt útil que facilita trencar les creences limitadores.
The Big Team
Circuit amb tres dinàmiques on s’entrenen les habilitats necessàries per a treballar en equip: establir un objectiu en comú, pactar una estratègia, i coordinar i sincronitzar els membres d’un equip, alhora que practiquen la llengua anglesa.
Trekking nocturn
Aquesta activitat està plantejada per treballar les habilitats necessàries per a fer front a una de les pors més recurrents i ancestrals: la por a la foscor. La superació de pors es complementa, a més, amb el treball cooperatiu, ja que el repte convida al treball d’equip i la cohesió.
ACTIVITATS DEL 2n DIA
Tir amb arc
En aquesta activitat s’aprofita per entrenar la concentració i la capacitat d’estar en el moment present. La concentració consisteix en centrar voluntàriament tota l’atenció sobre un objectiu o activitat que s’estigui realitzant, deixant de banda tota la resta que no interfereix. 
Pista americana
En aquesta activitat s’entrenen dues habilitats, la confiança i la responsabilitat, el que permet prendre consciència de com s’afronten els reptes i les decisions personals alhora que es treballa en equip utilitzant la llengua anglesa.
Supervivència al bosc
En aquesta activitat, a on construeixen una cabana entre tots, es posen a prova la capacitat de treballar en equip, la cooperació, la comunicació en una llengua estrangera i l’escolta activa.
Rocòdrom
L’escalada al rocòdrom comporta un descobriment del “com em sento” abans d’afrontar un repte que, d’una banda és emocionant i arriscat, i de l’altra desperta inseguretat i por, i del “com em sento” un cop s’ha experimentat. El fet de posar paraules als estats d’ànim ajuda als alumnes a prendre consciència del ventall emocional propi i del dels altres, i ampliar el seu vocabulari emocional en anglès.
Festa disco
En aquesta activitat s’aprofita per desprendre’s de càrregues i deixar-se anar, el que permetrà als alumnes desinhibir-se. La música i el ball afavoreixen la cohesió, el sentit de pertinença, genera endorfines i produeix l’emoció de l’alegria. L’actitud espontània ofereix l’oportunitat d’expressar de manera natural allò que se sent a dins.

ACTIVITATS DEL 3r DIA

Equitació
Aquesta activitat, a on descobriran la sensació que produeix muntar a cavall, ajudarà als alumnes a superar pors.
Els animals de granja
Aquesta activitat permet als alumnes estar en contacte amb la natura i veure i tocar alguns animals de granja, com els conills, les ovelles, les cabres, etc.