Escola

EQUIP DE REPORTERS. FESTIVAL DE NADAL EP

El Festival de Nadal de Primària es va celebrar els dies 17 i 18 de desembre i hi van participar totes dels classes, des de 1r fins a 6è, com ja és tradicional a l’escola.

Els alumnes que hi participen poden arribar a assajar un total de 10 hores abans de l’actuació final; el temps que hi dediquen depèn del curs, del personatge que fan i, si no actuen, de la dificultat de la cançó. Per assajar els alumnes baixen al gimnàs per assajar les coreografies en el cas dels cantants i , els que actuen, per veure la seva col·locació a sobre de l’escenari.
Els alumnes poden participar com actors o cantants amb la seva classe. La majoria d’ells prefereixen participar com actors de l’obra de teatre, encara que també els agrada participar com a cantants, ja que els entusiama practicar la cançó que els hi pertoca perquè els sembla divertit.


Cada classe canta una cançó diferent. Els alumnes de 1r canten «L’àngel i els pastors«, els de 2n «Somiem tots junts«, els de 3r «Els quatre reis«, els de 4t «Alle jahre wieder«, una cançó en alemany, els de 5è «Joy the world» i finalment els alumnes de 6è canten «Les figures del pessebre«.

Aquesta obra no només suposa l’esforç dels alumnes a l’hora de cantar i actuar, darrera de l’obra hi ha un gran treball del professorat de primària al que li encanta organitzar el festival encara que porta molt de treball: primer han de trobar una història de Nadal, adaptar-la per fer una obra de teatre, seleccionar els actors, preparar els decorats, pensar en el vestuari…

Aquest any s’ha escollit una història de tracta de quatre reis que seguin tle camí d’un estel volen arribar a trobar a Jesús però, un d’ells, Artraban, es perd al desert i reparteix els regals que portava a Jesús a aquells que troba pel camí.


Finalment, hem preguntat als alumnes de 6è de primària si l’any que ve els agradaria tornar a fer el Festival ja que cursaran primer d’ESO. Hem trobat respostes de tot tipus entre les bones estones viscudes i les ganes de fer-se grans.

Equip de reporters 4t ESO
 Daniel Martínez, Toni Morales i Daniel Valero