Escola

Santa Cecília patrona dels músics

Avui es celebra el dia de Sta. Cecilia, patrona dels músics i a l’escola ho hem volgut celebrar. Amb aquesta intenció vam demanar als alumnes de 5è i 6è d’Educació Primària i als de 1r i 2n de la ESO que compartissin amb nosaltres el seu gust per la música per a elaborar uns vídeos que celebrin aquesta data. Han estat molts els alumnes que han volgut participar parlant de música, cantant o tocant instruments. Tots amb un tret comú: les ganes de fer música i de mostrar-la! A tots ells el nostre agraïment i el desig que segueixin gaudint de la música.

Sta. Cecilia va ser una noble romana educada al cristianisme que quan es va casar per ordre del seu pare va cantar a Déu oferint-li la seva vida i la seva virginitat. Va convèncer al seu espòs que es va convertir al cristianisme i, per aquest motiu van ser perseguits i castigats.
Sta. Cecilia va ser condemnada a morir patint martiri i, abans de fer-ho, cantava un salm de lloança. L’any 1594 Santa Cecilia va ser nomenada patrona de la música pel Papa Gregori XIII.