Escola

Parlament del cap d’estudis de Batxillerat a la graduació


Benvinguts atletes a l’acte de cloenda de la 14a olimpíada de Santa Maria dels Apòstols.

Estimats alumnes
Fa ja molts anys vau començar la primera de moltes curses. Si, la vostra ha estat una vida d’atleta i per tot l’esforç realitzat us volem felicitar i per tot el que us resta encara per realitzar us volem encoratjar.
Vau començar fa més de 12 anys aquesta gran cursa i vàreu tenir uns excepcionals entrenadors: els vostres mestres de primària us van preparar per a una marató. A l’inici no veieu la línia d’arribada, però vareu confiar en ells. Us van entrenar i acompanyar durant aquesta gran prova, vau arribar a la meta i tots en fóreu vencedors i, el més important, van preparar-vos per a la vida de curses que us esperava.
Després d’aquests 6 anys, vau ascendir de categoria, la cursa va canviar i es va convertir en els 10.000 metres obstacles. Tornàveu a estar a l’inici d’una nova prova on seguíeu sense veure el la línia d’arribada. Els vostres nous entrenadors, us van ensenyar a superar tots els obstacles, a tenir resistència, constància i a no defallir. Ells: els professors que vau tenir al llarg de l’etapa de la ESO, estaven segurs de les vostres forces i confiaven en que tots acabaríeu exitosos la cursa, i així va ser gràcies a la seva dedicació i al vostre esforç.
Ja portàveu 10 anys des de l’inici de aquesta gran prova atlètica, quan alguns, molt pocs van desistir i van abandonar, però vosaltres, valents i agosarats vau escollir seguir practicant aquest sacrificat esport, i certament era la primera vegada que decidíeu per vosaltres mateixos,  de forma lliure i valenta, inscriure-us en la darrera prova d’aquesta primera etapa de la vostra vida.  Ara començàveu la cursa  més curta però més dura de totes: els 400 metres tanques, però ara, per fí, i per primera vegada veieu la meta abans de començar la carrera. De nou, uns excel·lents entrenadors us han acompanyat i us han preparat per a superar aquesta darrera prova. Aquests professors de batxillerat, relleu dels que vau tenir a primària i a ESO, us han instruït, us han donat ànims i us han ajudat a no defallir. Tots els aquí presents hem confiat en vosaltres, des dels primers entrenadors fins als darrers, i estem aquí presents per reconèixer el vostre esforç i celebrar amb vosaltres la vostra victòria.
A partir d’ara, canviareu de companys de cursa, perquè molts de vosaltres voleu seguir practicant més proves atlètiques. Uns us heu de preparar pels 100 metres llisos, una cursa curta però dura i molt important i on teniu la meta a l’abast. No dubteu que esteu preparats i farem uns últims entrenaments exhaustius per a que supereu aquesta prova amb èxit, com hem fet cada any amb immillorables resultats.
Després venen les decisions importants, ja que cadascun decidireu a quina especialitat us inscriureu per a seguir esforçant-vos per a assolir noves metes. La prova l’escollireu vosaltres, altra vegada la meta estarà lluny i no la veureu, tindreu nous obstacles i dificultats i jugareu en un nou estadi, amb nous entrenadors i nous companys de camí, …. però el més important és que ho escolliu vosaltres, lliurament. Confieu en la vostra força i en la vostra preparació, en la vostra resistència, en la vostra capacitat. Que sigueu forts mentalment i mai no defallireu!. Penseu que la meta la poseu vosaltres, l’heu de visualitzar, l’heu d’estimar, l’heu de fer vostra. Si teniu una meta així en la vostra vida no hi haurà obstacle ni dificultat prou fortes per a fer-vos desistir i segur que ho aconseguireu. Ja sabeu que aquí, sempre tindreu aquells primers entrenadors disposats a encoratjar-vos i a recordar-vos que teniu força per arribar allà on us proposeu.
Fa uns dies vam celebrar la diada de Sant Jordi, el dia del llibre i de la rosa. Quedeu-vos amb el consell que vaig donar aquell dia als vostres companys de primer: Sigueu lluitadors, nobles i valents com el cavaller cristià Sant Jordi. Estimeu sempre els llibres, són la font de la que us alimentareu per a aconseguir ser més savis, competents i grans professionals. Tingueu la sensibilitat, la delicadesa i la puresa de la rosa per a que tothom us vegi com a una gran persona abans que només com a un gran professional.
Felicitats i us desitgem el millor en totes les proves que us esperen al llarg de la vida.