ESO

3r d’ESO al Cosmocaixa

Els alumnes de 3r d’ ESO han anat els dies 15 , 16  i 17 de maig al  CosmoCaixa per realitzar el taller de reaccions químiques i visitar el museu.
Els alumnes han pogut experimentar amb diferents tipus de substàncies i  han vist com separar alguns tipus de mescles. Han treballat també els conceptes de canvi físic i canvi químic i han observat com reaccionaven algunes substàncies en barrejar-les,  donant lloc a d’altres de diferents. Així han pogut deduir que s’havia produït una reacció química pels canvis de color produïts , aparició d’un gas, d’un sòlid , escalfament , refredament.. Ha sigut un taller molt participatiu que ha permès entendre els conceptes apresos a l’aula en ser aplicats experimentalment.
Després han visitat la Sala de la Matèria , una exposició de 3500 m 2  , que mostra mitjançant  un recorregut , des del Big Bang fins a l’actualitat i han estat molt encuriosits realitzant les diferents activitats. També han passejat pel bosc inundat, una rèplica d’un tros de bosc de la selva amazònica brasilera. Finalment han visitat l’exposició temporal: Microvida. Més enllà de l’ull humà, que tracta sobre el món microscòpic. 
Han acabat tots entusiasmats i amb ganes de tornar.